SSL-Certifikat – Vad och varför du bör använda det

Nu för tiden ser man raden https:// istället för det klassiska http:// nästan överallt man surfar. Inom branschen för webbutveckling är det ingen konstighet att detta skifte sker men gemene man kanske undrar vad det har för betydelse egentligen. Det är ett så kallat SSL-certifikat för hemsidan, närmare bestämt Secure Socket Layer. Det är en extra säkerhet både för dig som administratör samt alla besökare.

Med hackerattacker på uppsprång är hotet större än någonsin att privat och annan känslig information blir stulen. En positiv sak man kan se är att det blir fler och fler företag och internetleverantörer som flyttar all sin trafik till säkrade kanaler. SSL krypterar all trafik på din webbplats vilket minskar risken för injektioner och intrång ganska rejält. Ifall du använder dig av https så kan dina besökare känna sig säkra på att personliga uppgifter, som till exempel kortuppgifter, inte hamnar i fel händer. Alla webbplatser har nödvändigtvis inte något jättebehov av den säkerheten utan det beror helt på vad som förekommer på webbplatsen. Driver du en webbutik som hanterar transaktioner ska du absolut använda dig av någon form av SSL-certifikat.

Även om huvudtanken med SSL just är säkerheten kan man gynnas i andra områden också av att använda sig av det. Google föredrar självfallet säkra hemsidor och värderar sådana med SSL-cerifikat högre än de med utan. Alltså får du lättare högre rank på dina sökord. Perfekt boost på just SEO.

Fördelar med SSL

  • Slippa oroa sig över intrång som kan få kolossala konsekvenser. Tack vare kryptering på flödet av information och kommunikation så är säkerhetsnivån betydligt högre.
  • Besökarna känner sig säkrare. Många webbläsare visar för användaren om en sida är säker eller inte bredvid webbadressen.
  • SEO-poäng. Då Google gillar sidor som är säkra gynnas du i kampen om rankingen.
  • Säkra transaktioner och kundinformation. Utan säkerheten är det många kunder som inte vågar skriva i sina uppgifter på en hemsida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *