Låna eller tjäna på snabblån

Det finns två sidor av snabblån, eller smslån som det också kallas: den som tjänar på det (oftast långivaren) och den som förlorar på det (oftast låntagaren). Låntagaren kan också vinna på det om fördelarna med lånet inkluderat räntan överstiger nackdelarna med det. Om du till exempel får akut tandvärk och behöver ett ingrepp, men inte har pengar till det förrän nästa lön kan lån vara ett alternativ. Det här vet de flesta redan om.

Hur du kan tjäna på smslån

 

Smslån kan vara så snabbt som pengar i handen.Du behöver inte starta en bank eller bli en långivare för att ta del av de enorma summorna som låneindustrin omsätter varje år. Det räcker med att du blir ett Facebook eller Google. Skämt åsido, men det är den vägen som du rätt så enkelt kan ta för att tjäna bra med pengar på smslån. Det gäller att skicka trafik till lånegivarna, som Smslånkungen eller Lendo gör. De båda jämför bankernas räntor, men i olika nivåer. Lendo jämför ungefär 25 bankers räntor direkt, medan Smslånkungen jämför både banker direkt och andra jämförelsetjänster som Lendo.

Vad som binder samman de två webbsidorna är att ingen av sidorna har någon egen utlåning, utan de skickar bara trafik till banker och långivare. Med det här upplägget slipper du alltså all hantering av lån och kravet på kapital för att starta en sådan jämförelsesida jämfört med en internetbank är en bråkdel.

Nackdelar med lån

För konsumenter av lån är nackdelarna många och välkända. Kort och gott är alla lån utan säkerhet någonting man bör undvika i så stor utsträckning som möjligt. Det är lite som att spela om pengar, oddsen är emot konsumenten men många gör det ändå.

Hand som tar lånade småmynt.
Ibland kan ekonomin vara ansträngd – men tänk dig för innan du tar ett snabblån.

För dig som vill kapitalisera på andra som vill låna genom att starta en lånejämförelse finns det också nackdelar. Finans, och speciellt lån, är en bransch med höga ersättningar vilket leder till många aktörer och stor konkurrens. Som ny aktör är dina chanser att lyckas minimala om du inte har exceptionella kunskaper eller stora finansiella muskler. Är du en nytänkande människa med idéer och driv kan du självklart slå igenom även i denna bransch, men det är att rekommendera att börja någon annanstans.

I Expressens artikel argumenterar de bra och nyktert och nackdelarna med smslån och varför du inte bör ta dem. Skulle du själv välja att starta en jämförelsesida för lån så är det viktigt att du tar ditt ansvar och inte hymlar med den typen av information. Det vinner alla på.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *