Vi jobbar aktivt med ett flertal projekt. Vår senaste kund är Mobilabonnemanget.nu – en jämförelsetjänst för mobilabonnemang som behövde hjälp med säkerhet, design samt konvertering.

De har behövt hjälp med ett par områden. Några av dessa har varit säkerhet, optimering av laddtiden, design och sökmotoroptimering. Hittills har resultaten varit lysande och både vi och kunden är supernöjda.

När det gäller säkerhet har vi implementerat ett SSL-certifikat som räcker gott och väl för en sån här typ av webbplats. Eftersom de inte hanterar transaktioner eller känslig data själva räckte det med en enkel och billig variant för att besökarna ska känna sig säkra samt få lite SEO-poäng. Detta uppskattades då många har uppfattningen att säkerhet behöver vara dyrt.

Laddtiden är den punkt vi kanske är mest stolta över här på Safelogic. Innan vi fick uppdraget laddades sidan in på nästan tio sekunder och fick mycket låga poäng på både Google Insight och Pingdom. Nu är läget annorlunda. Sidan laddar in snabbt och nu är poängen nästan så höga som går att få på alla verktyg.

Designen är minimalistisk då de var viktig för kunden att sidan inte skulle kännas grötig. Något även vi tycker är viktigt. Efter tester av flera alternativ där vi kollade på konverteringsgrad och vad vår testgrupp tyckte om designen nådde vi det slutgiltiga resultatet. Nu är det både fräscht och enkelt att hitta sitt abonnemang.

Sökmotoroptimeringen är ett kontinuerligt arbete som vi fortfarande gör mycket på. Vi har satt upp verktyg så att kunden kan följa rankningar och allt som hör till. Något som har varit väldigt uppskattat. Som nämndes tidigare går all statistik åt helt rätt håll och besöksantalet är just nu högre än någonsin tidigare.

Vi hoppas på ett långvarigt samarbete då vi vill ge kunden den absolut bästa upplevelsen. Senare kommer vi lägga upp flera kundsammanfattningar så ni lättare får en inblick i vad vi gör och hur vi arbetar. Så håll utkik!